11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Tíz napos gasztro-kulturális ünnep Szegeden

2012. május 17. - borfesztival

Május 18-tól 27-ig a Szeged Napja Ünnepségsorozat programjai várják a szegedieket és az ilyenkor a városunkba látogató turistákat egyaránt. A borfesztivál mellett idén is lesz Gasztroudvar, Dóm téri Kavalkád és Hídivásár is.


A Széchenyi téren 156 kiállítónak 1000 m2, a Klauzál téren 41 árusnak 224 m2 faházat építettek a szakemberek, sőt még a Kárász utcára jutott a kereskedőkből.

A XVIII. Szegedi Borfesztiválon a 120 borász mellett vendéglátósok, sajtosok, édesség árusok, valamint kiváló hazai pálinkákat kínáló standok várják az érdeklődőket. A gasztronómiai seregszemlén szinte valamennyi hazai borvidék képviselteti magát. A borfesztivál kiállítói között található Vida Péter is, aki 2011-ben az Év Bortermelője lett. A borünnep három dobogóján  (ÁRKÁD-SZEGED Színpad, GDF SUEZ Színpad, GRAND CAFÉ Színpad-Kult Korner)több mint 80 zenei program gondoskodik a jó hangulatról. A fellépők között megtalálható Pély Barna, Czutor Zoltán, Falusi Mariann, Bencsik Tamara, Szirtes Edina és Petruska András, ismét mesél Berecz András, az egyik táncházban Kunos Tamás, a Csík Zenekar brácsása húzza a talpalávalót.

A Klauzál térre költöző, az Agrármarketing Centrum támogatásával megvalósuló Gasztroudvarban a 100%-osan magyar élelmiszerek mellett szintén kóstolhatnak pálinkát és bort is az arra járók, sőt itt lehetőség nyílik a házilag készített, kézműves sörök ízvilágának megismerésére is. A 10 napig nyitva tartó rendezvényen is lesznek koncertek, néptánc fellépések, május 19-én itt kerül megrendezésre a nyolc ország versenyzőit felvonultató „Miss Carpatica” nemzetközi szépségversenyének döntője. A Gasztroudvar záró napjának délutánján kerül sor a Nemzetiségi Folklórtalálkozóra, mely már nyolcadik éve a Szeged Napja Ünnepségsorozat egyik színvonalas rendezvénye.

A Dóm téri kavalkád május 25-27. között várja a vendégeket, a nyitó napon máris három szuperkoncerttel: előbb a Pál utcai Fiúk, majd a Heaven Street Seven, a nap zárásaként a Quimby várja a rajongóit, természetesen mint minden más program, a koncertek is ingyenesek. Szombaton Balázs Fecó, a vasárnapi tűzijáték előtt a Budapest Bár szórakoztatja a közönséget. Ezen a helyszínen lesz továbbá a Fúvós és Big Band Találkozó, a Haditábor és a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány gyermeknapi rendezvénye is.

A tíz napos kavalkád az utolsó hét végén csúcsra jár: az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjére, a XIII. Szegedi Hídivásárra május 26-27-én kerül sor a Belvárosi hídon, valamint a környező utcákban. A válogatott kézműves termékek, a látványműhelyek és mesterség-bemutatók mellett az idén is különleges kulturális kínálat várja a hídra térőket.

Az újszegedi oldalon található Ördögszekér színpadon 9 utcaszínházi produkció és 13 koncert lesz, ám a vásárban sétálva is lépten-nyomon alkalmi látványosság állít meg, mutatványosokba botlik a látogató. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen lesz a Szegeden először látható Circus Mechanicus. A nyolcszögletű, körbejárható pavilonban egy vándorcirkusz hétköznapjai elevenednek meg mozgó, arasznyi szereplőkkel.

A május 18-27. között megrendezésre kerülő Szeged Napja Ünnepségsorozat közel 250 programja megtalálható a www.szegediborfesztival.hu és a www.hidivasar.hu oldalon.
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr74521562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása