11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Őrület: száz liter bort loptak egy hajósi pincéből

2010. január 07. - borfesztival

A bódult állapot jelentősebb az anyagi haszonnál, a tolvajok tehát nem vetik meg az alkoholt. Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról értesítette a delmagyar.hu-t, hogy egy hajós-pincefalui pincéből eltűnt 100 liter bor.

December 20-án tetőbontás módszerével betörtek ketten egy Hajós-Pincefaluban lévő pincébe és onnan mintegy 100 liter bort loptak el, amely mintegy 30 ezer forintot ér összesen. Szintén Hajós: a Kalocsai Rendőrkapitányság őrizetbe vett szerda délelőtt egy 19, egy 20, egy 29 és egy 39 éves férfit.

Közülük két személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy novemberben betörtek egy hajósi családi házba, illetve befeszítették az ajtaját a mellette lévő lakóháznak is, és a két házból összesen 2 millió 174 ezer forint értékben vittek el különböző használati tárgyakat.

Ismeretlen tettes szerda délelőtt magát az áramszolgáltató megbízottjának kiadva megjelent egy 83 éves kiskunhalasi bácsi lakásánál, majd miután sértett a házába beengedte, a figyelmét elterelve onnan 600 ezer forint készpénzt lopott el.

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás miatt egy egyesület elnöke ellen, aki egy pályázat kapcsán nyertes projekt megvalósításához egy Zrt. által az egyesülethez átutalt pénzből 2007-ben 400 ezer, majd 2009-ben pedig 1,2 millió forint összegben adott ki munkáltatói kölcsönt, holott a pénzt a pályázat előfinanszírozására utalták át.

Őrizetbe vettek Kecskeméten egy 29 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szerdán reggel lakásukban bántalmazta élettársát, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Szerdán három súlyos sérüléses és hét anyagi káros közlekedési baleset történt Bács-Kiskun megye közútjain, valamint egy ittas vezetőnek elvették a jogosítványát.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr41653480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása