11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Ünnepelni is jönnek az egriek

2010. február 11. - borfesztival

Szép hagyománnyá kezd érni, hogy februárban Eger legjobb termelői teszik tiszteletüket a fővárosban: az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa idén is megrendezi az Egri Borok Gáláját - adtí hírül a Metropol.

 

 

Az egri borászválogatott tagjai harmadik alkalommal mutatják meg legszebb tételeiket, mindazt a fejlődést, amit az elmúlt években elértek. Idén külön öröm a borvidék számára, hogy Lőrincz Györgyöt választották meg az Év bortermelőjének, így ünnepelni is jönnek az egriek.

A rendezvény sikerét többek között az adja, hogy a régió ismert és feltörekvő termelői is megmutatják boraikat. Lehetőség kínálkozik arra is, hogy áttekintsük a komoly szabályozás alá vetett Bikavéreket, egymás mellett kóstolhatjuk az Eger zászlós borának kikiáltott tételeket. Megismerhetjük azokat a borokat, amelyek az aktuális évjáratokat mutatják meg.

Az egész napon át tartó program idén minden várakozást felülmúl, hiszen 32 borászat mutatkozik be közel 150 féle borával.

Részt vevő borászatok:
Bakondi Endre, Balga István, Bíró és fia Pincészet, Bolyki Pincészet, Chateau Wanda, Csutorás Ferenc, Demeter Pincészet, Dula Pincészet, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Hagymási József, Hangácsi Csaba, Juhászvin Kft., Korona Borház, Kovács Nimród Winery, Kőporos Borászat, KRF SZBKI Eger, Magiszter Borászat, Ómolnár Pincészet, Orsolya Pince, Ostoros-Novaj Bor Zrt., Pók Tamás, Simon József, St. Andrea Pincészet, Thummerer Vilmos, Tóth és Tóth(Aldebrő), Tóth Ferenc, Varsányi Pincészet Kft., Vitavin Kft.

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia
Időpont: 2010. február 27. szombat 10-18 óráig

Program:
10.40: Herczeg Flóra és a Veszelka Kommandó műsora
11.00: Ünnepélyes megnyitó (háziasszony: Borbás Mária, k öszöntőt mond: Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Dr. Lőrincz György, a 2009-es Év Bortermelője)
11.30: Szimpózium az Egri Bikavérről (Krúdy terem, csak külön meghívóval)

 

 

Bookmark and Share

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr731748897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása