11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Borverseny a kiváló magyar borokért

2010. február 25. - borfesztival

A CBA-üzletlánc 2007-ben - a magyar élelmiszer piacon elsőként – új ötlet megvalósításával örvendeztette meg a borbarát vásárlóit.

 

 

Életre hívta a CBAVinotéka programot, melynek keretében válogatott kiváló minőségű borokat kínál a vásárlóknak. A kitűnő minőséget a CBA főborásza, Vincze Árpád és a neves borszakértőkből álló bíráló bizottság szakértelme szavatolja. A program hatalmas kedveltségnek örvend a vásárlók körében, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a kezdeményezés beindítása óta a magyar élelmiszerlánc borértékesítése megháromszorozódott.
A CBA élelmiszerlánc nem titkolt szándéka, hogy a Mini Vinotéka programmal a magyar borászok piacrajutását és értékesítését is nagy mértékben kívánja elősegíteni.

A 2010-es borbírálat a mai napon megkezdődött. Évről évre egyre több borászat csatlakozik a programhoz, az idei versenyre 164 borászat 902 mintáját küldte be.
Az elmúlt évben 130 pályázó, 744 borát jutatta be a megmérettetésre.
(2008-ban: 620, 2007-ben 250 minta érkezett). A borok házi rendezésű versenyen vesznek részt - azok értékelése vak kóstolással zajlik, ezzel biztosítható, hogy ténylegesen a beltartalmi érték alapján történik meg az osztályozás. A három napos értékelő munkát követően alakul ki az a sorrend, mely alapján meghatározásra kerül a CBA Vinotéka legújabb kínálata.  

forrás: elelmiszer.hu

Bookmark and Share

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr621789194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása