11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

A Szeged Cuvée

2010. április 07. - borfesztival

A 71 éves Újvári Mihály Szeged közigazgatási területén belül az egyedüli ember, aki hivatásos szinten borászattal foglalkozik. Három évtizeddel ezelőtt kezdett szőlőt termeszteni, bár ekkor még a szegedi 11-es autójavító művezetőjeként kereste kenyerét. Hét hektáros kiskundorozsmai birtokán gazdálkodik, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, Zala gyöngye, ezerfürtű, kékfrankos és zweigelt zöldell a birtokán.
„Nem állt tőlem messze a föld, hiszen édesanyám, már egyéves koromban fonott kosárban vitt a szőlőbe. Ott szívtam magamba a föld, a szőlő szeretetét, tiszteletét” – nyilatkozta tavaly Cs. Gát Lászlónak, mielőtt az Európai Borlovagrend tagjává avatták.
Újvári Mihály idén bemutatkozhat Szeged város közönségének és a Szegedi Borfesztiválra látogató vendégeknek. A fesztivál szervezői díszvendégként számítanak rá, külön standot biztosítva az egyetlen szegedi bortermelőnek. Újvári Mihály örömmel elfogadta a meghívást, és ebből az alkalomból Szeged Cuvée-t készít. A házasításban 45-45% cserszegi fűszeres és rajnai rizling, 9% Zala gyöngye és 1% ezerfürtű lesz. A 200 literes hordót, amire a borász Szeged címerét faragtatta, a borfesztivál előtti héten verik csapra.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr141900795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása