11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Kult korner

2010. április 22. - borfesztival

Megszokott helyen, a szökőkút mellett, az idén a Jazz Kocsma stábjával karöltve, újra létrehozza kultúrsarkát a Grand Café, Szeged első művészmozija. A kulturális tudatmódosítók mellett természetesen folyékony állagúval is szolgálunk, az Ikon és a Konyári Pincészet mellett Mészáros Pál borait lehet majd barátságos árakon kóstolgatni vászonbámulás mellett (vagy helyett). A programok után a zenét Szeged első közösségi rádiója, a Rádió Mi szolgáltatja.

 


május 14. péntek

19.00 G-Riot  (Matthew Mitchell, Horváth Balázs, Sárvári Kovács Zsolt)
21.00 Flame Flowers - tűzzsonglőr bemutató. A társulat előadásaiban ötvözi a tűztáncot a színpadi elemekkel, a kortárs zsonglőr és manipulácíós technikákkal, illetve nagy hatással van rájuk az új cirkusz szellemisége és látványvilága.

május 15. szombat
19.00 Tradicionális Afrikai Ritmusok és Táncok

május 16. vasárnap
19.00 B-Terv (SRB)
A 2003-ban alakult zenekar stílusában keveredik a népzene a balkáni ritmusokkal, és a modern hangzásvilággal.
21.00 A Szegedi Super 8mm Akrobatacsoport bemutatja: Háttérmozi - eredeti technikával. Vetít: Sziszi, zenél: Megyeri. Keskenyfilmek a régmúltból és napjainkból, kerregő vetítőkön, háttérnek bakelitpergetéssel, vásznon, fákon, flaszteron.

május 17. hétfő
19.00 Takáts Eszter
Hosszú komolyzenei kalandozás után, inkább megérzéseire hallgatva, gitárt fogott, és ettől kezdve nem volt megállás. Hol dzsesszel hengerel, hol poppal flörtöl, és van, amikor sanzonénekesnő szerepben tündököl - egy azonban biztos: mindegyik jól áll neki.
21. 00 Frankie Látó Quartet
A világhírű hegedűs ars poétikája, hogy a Django Reinhardt és a Stephane Grappelli által képviselt zenei stílust - "Hot Club de France" - hegedűjátékával tovább képviselje, ezen kívül az "old school" swinget és a modern jazzt ötvözze öthúros hegedűn.

május 18. kedd
18:00 Csemer Boglárka Trio
Finom, érzelmes, a sanzon világába is belekóstoló önfeledt, őszinte jazz muzsikával, saját dalokkal és ritka feldolgozásokkal tér vissza Szegedre az egyre többet koncertező zenekar. A fiatal énekesnő vibráló, titokzatosan szép hangjában mintha Edith Piaf és Billie Holiday tehetsége és kisugárzása találkozna, melyet tökéletesen egészít ki az együttes összetett, kiforrott hangzása.

május 19. szerda
21.00 Bijou
A Bijou hiánypótló kelet-európai retró downtempo zenekar, mely 2003-ban alakult Párizsban. Jelenlegi tagjai Hártó Szilvia, Menyhárt Leó, Koroknay András és Asztalos Zoltán. Első daluk, amelyet a rádiók is játszottak, a Tánc volt 2008-ban. Az MR2-Petőfi Rádió 2009 júniusában megjelent Egy kis hazai 3. című válogatáslemezén szerepelt a Bijou Depresszió című dala. Szeptemberben a zenekar szerepelt a rádió Akusztik című műsorában. 2009 végén korlátozott példányszámban elkészült Pillangó című első lemezük.

22.30 Flame Flowers - tűzzsonglőr bemutató

május 20. csütörtök
19.00 Tradicionális Afrikai Ritmusok és Táncok

május 21. péntek
19.00 Vali SirBlues Răcilă (RO)
A romániai blues koronázatlan királya, a gitármágus Răcilă első alkalommal lép fel Szegeden.

május 22. szombat
21.00 Tirke Honolulu akusztik - a 20 éves zenekar ezúttal lágyan pengeti a dobozgitárokat, de a rock and roll hangulat természetesen jelen lesz a koncerten.

május 23. vasárnap

 

19.00 Sambossa - Bossa nova dallamok, déli hangulat az újonnan alakult szegedi együttestől.
21.00 A Szegedi Super 8mm Akrobatacsoport bemutatja: Háttérmozi - eredeti technikával
 

Bookmark and Share

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr51944078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása