11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Szegedi Borfesztivál: kiváló

2015. január 20. - borfesztival

A XX. Szegedi Borfesztivál kiváló minősítést szerzett az idei fesztiválminősítés során.

A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program - a magyar fesztiválok nyilvántartási és minősítési rendszere - 2008-ban jött létre, lebonyolítását a Magyar Fesztivál Szövetség végzi. A minősítés kedvezően hat a fesztiválok megítélésére, az egyes rendezvények minőségi fejlődésére, és közvetve hozzájárul a hazai kulturális kínálat gazdagodásához, színvonalának emelkedéséhez.

Titkon bíztunk a kiváló minősítésben, hiszen nagyon sok munkánk volt a XX. Szegedi Borfesztivál megszervezésében, rengeteg újdonsággal készültünk. A látogatói, valamint kiállítói visszajelzések alapján tudtuk, hogy mindenki meg volt elégedve a rendezvény színvonalával és utánozhatatlan hangulatával.

Az idei évben Zilai Zoltán, a Magyar Fesztiválszövetség gasztrokulturális tagozatvezetője, a Budavári Borfesztivál egyik főszervezője látogatott el két napra a szegedi eseményre. A rendezvényt több mint húsz féle aspektusból elemezte, majd értékelte. Vizsgálta többek között a programszerkezetet, az egyediséget, a kommunikációt, a helyi beágyazottságot és a nemzetközi jelenlétet. Első körben a szervezőkkel közösen járta végig a rendezvényt, majd később a tömegben elvegyülve gyűjtötte az minősítéshez szükséges benyomásokat, információkat.

Az értékeléshez fűzött szakmai összegzés kiemeli, hogy a korábban inkább bulizós borfesztivál mára ünnepi elemekkel és jelentős kulturális tartalommal bővült, programokban gazdag gasztro-kulturális fesztivállá nőtt. A rendezvény ereje a városi közösség összefogásában és szeretetében van. A szervezők jól érzékelik, hogy milyen új kihívásoknak kell napjainkban a fesztiváloknak megfelelni, így jó irányba bővítik a rendezvényt. Erősítik a kulturális tartalmat, intézményi partnerséget építenek maguk köré és egyre jobban figyelembe veszik a turisztikai előnyöket és lehetőségeket.

A Szegedi Borfesztivál legnagyobb erénye a koncepció, a szervezettség és a helyben képviselt érték. Ezeknek az erényeknek és annak, hogy az egész város magáénak érzi a rendezvényt, köszönhető a szegedi fesztiválszezon nyitó rendezvényének a Borfesztiválnak egyedi és fantasztikus hangulata.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr277091577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása