11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Vincze Béla esete megrázta a borászokat

2009. október 18. - borfesztival

Szekszárd | A Vincze-ügy nem csak az egri borászokat, de az ország bortermelőit is érinti. Pénteken a Dicenty Dezső ünnepségre az ország több borvidékéről is érkeztek termelők Szekszárdra, az ő véleményüket is megkérdeztük.

Eltilthatják az egri név használatától Vincze Bélát, ha bebizonyosodik, hogy valóban bort hamisított. Újabb hivatalos információk kerültek ugyanis nyilvánosságra azzal kapcsolatban, hogy hozzáadott glicerint találtak a boraiban. Vincze Béla 2005-ben vehette át "Az év bortermelője" díjat, amelyet akkor a "borászat Kossuth-díjának" nevezett. E hét közepén arról szóltak a hírek, hogy befejeződött a Vincze Béla saját pincéjében lévő borok hatósági vizsgálata, amelyről Kocsi Emília, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Borminősítési Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta: a 2005-ös évjáratú egri bikavérben mutatott ki a műszer literenként 14,8 gramm glicerint, ami meghaladta a természetesnek mondható 6-10 grammos mennyiséget. Az ugyanebből az évjáratból származó cabernet franc-ban is sok, 14 gramm volt a glicerin, és 17,8 grammos eredménnyel megbukott a vizsgán egy tétel blauburger is.

A cikk folytatódik a treol.hu-n.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr241459081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása