11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Nem éri meg eladni a szőlőt, pedig jó a termés

2009. november 01. - borfesztival

Lassan vége a szüretnek a Tiszazugban. A termés minőségére és mennyiségére nem lehet panaszuk a termelőknek, gondot idén is a seregélyek és az alacsony felvásárlási ár okoztak.

A termésre nem lehet panaszunk, hiszen a 2000-es és a 2002-es esztendő után az egyik legjobb évet zártuk — kezdte mondandóját Tálas László Tiszakürt-Tiszainoka Hegyközség hegybírója. — Ez az állítás igaz mind a minőségre, mind a mennyiségre. A hat hegyközségben hatvanezer mázsa fölött termett, ennek 40 százaláka kék, 60 százaléka fehér szőlő volt. Általánosságban 18 fölött volt a cukorfok, de a 20 fok feletti sem volt ritka. A legnagyobb fejfájást a seregélyek okozták. Egy hatályos rendelet értelmében augusztus 1-je és október 30-a között  lehett lövésekkel riasztani őket, de csak azoknak, akik rendelkeznek vadászjeggyel. Sajnos ez sem megoldás a problémára. A hegyközség szűk 2 millió forintot szánunk erre a célra. A felvásárlási ár tekintetében mindenképp el kell mondani, hogy több ilyen szüretnek nem szabad lennie, mert tönkre fognak menni a termelők.

Folytatás a szoljon.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr51490518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása