A magyar boroshordók világhírűek, ám kádárból egyre kevesebb van. Riport a borok bölcsőiről és arról, miként adnak a hordók ízt a boroknak.
Keserédes szájízzel fogtam neki annak, hogy bemutassam az egyik legsikeresebb magyar hordókészítő céget, az Európai Kádárokat. Nagyon örültem, mert végre írhatok egy olyan sikeres cégről, amelyik meghatározó tényezője lett a hazai és a külhoni borkészítésnek is. A cég kompromisszumot nem ismerő minőségi szemlélete örömmel töltött el, de kicsit szomorú is voltam, amikor Flódung Kristóf, a cég „motorja” és magyar résztulajdonosa elmondta, hogy lassan kihal itthon a kádármesterség. Nincs olyan szakiskola Magyarországon, amelyik továbbadhatná ennek a szép mesterségnek a csínját-bínját.
Sokan értenek a borhoz, viszont nagyon kevesen vannak, akik igazán ismerik a hordók titkát. A borok bölcsőjének is aposztrofálható hordók szerepe vitathatatlan. Készítésüknek szépsége, precizitása és fontossága számtalan olyan izgalmas dolgot rejt, amit érdemes körüljárni.