11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Bor és informatika

2009. december 03. - borfesztival

Sokan szeretik a jó bort, de a legtöbben megmaradnak a fogyasztásnál. Van viszont olyan is, aki a népszerűsítésben is szerepet vállal.

Civilben Vass Tibor az E.On informatikai szervezetében tölt be felelős posztot, ám néhány éve egy új kedvtelésnek is hódol: résztulajdonosa és felesége révén működtetője is az Etyek Taverna és Bortrezornak.

„Nem tartom magam borszakértőnek, de jó minőségű borokat mindig odafigyeléssel fogyasztottam, ezért egy idő után érdekelni kezdett az is, hogy mitől jó egy évjárat, mitől különleges egy bor, hányféle aromát, illatot fedezhetünk fel egy borkóstolás során, majd ebből jött a kíváncsiság a szőlőtermesztés és a bor készítésének körülményei iránt -- kezdi az előzmények ismertetését Vass Tibor. -- Számos munkatársam dolgozik Pécsett, elsősorban nekik köszönhető, hogy részletesebben is megismerkedhettem a villányi borvidék méltán népszerű pincészeteivel. Rabul ejtett a borkóstolás köré felépített „ceremóniák” varázsa, a borokhoz kapcsolódó történetek, a borozás közben folytatott jókedvű beszélgetések hangulata. Vállalkozásunk ideája is ekkor fogalmazódott meg először, amikor egyik partnerünk így sóhajtott fel: „nagyon kellemes itt minden, csak ne lenne olyan messze Budapesttől”. Innen jött az ötlet, hogy a bor értő kóstolásához illeszkedő családias légkört és az ódon pincék hangulatát ötvöző taverna borozónkat a főváros közelében valósítsuk meg.

Folytatás az itbusiness.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr651572318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása