11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Ma osztják ki az Év bortermelője címet

2009. december 04. - borfesztival

Ma kiderül ki lesz az idei Év borásza. Az összesen öt jelöltre leadott szavatokat a Magyar Borakadémia összesíti, végül eredményt hirdet. Az év bortermelője díjat az kaphatja meg, akinek több éve kiemelkedő a teljesítménye van a szakmában, és borainak állandó a minősége.

2009. szeptember vége: a 2005-ös év borászának, Vincze Bélának az egyik borában a megengedettnél több glicerint találtak. A 2007-es évjáratú Egri Bikavérben. A Borminősítési Igazgatóság ezért 30 napra bezáratta a pincészetet, pontosabban felfüggesztette az értékesítést. Glicerin természetes módon is van a borban, de hozzáadni nem szabad, az már hamisításnak számít. Egyesek azért tesznek bele mégis glicerint, mert attól testesebbnek tűnik a bor. A Vincze pincészetben vizsgált egyik minta exportra szánt Bikavér. Ennek a borfajtának a glicerintartalma 7-9 gramm literenként. A mintában 21 grammot talált a Borminősítési Igazgatóság. Vincze Béla cáfolta a borhamisítás vádját, azt mondta, nem az övé volt a bor, máshol vásárolta.

Folytatás az mr1-kossuth.hu oldalon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr761573170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása