11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Borrendek Országos Szövetsége Közgyűlése Kecskeméten

2011. március 07. - borfesztival

A magyar borászok bíznak abban, hogy megőrizhetik, sőt tovább növelhetik a hazai nemes nedűk népszerűségét, jó hírét. Ehhez azonban együtt kell működniük az ágazatban tevékenykedőknek. Többek között erről is szó volt a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén, melynek ezúttal Kecskemét adott otthont - írja a Kecskeméti Lapok.

A Kertészeti Főiskolai Karon megtartott közgyűlésre a negyvennégy hazai borrendből negyvenkettő delegálta képviselői, és jelen voltak határon túli társult borlovagrendek is. A megjelenteket a házigazda intézmény képviseletébe Lévai Péter kari dékán köszöntötte, hangsúlyozva, hogy számukra is fontosak a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének célkitűzései.

- A Kertészeti Főiskolán a kezdetektől hangsúlyos szerepe van a szőlőtermesztő és a borász szakemberek képzésének, és nagy örömünkre szolgál, hogy jelentős részük ezen a területen is dolgozik, szép sikereket elérve. Hallgatónk volt például a közelmúltban az Év borászává választott Légli Ottó is – mondta Lévai Péter.

A közgyűlés egyik jelentős napirendje volt a négyévente aktuális tisztségviselő-választás is. A tagság titkos szavazással erősítette meg elnöki tisztségében Terts Andrást. Alelnök lett Urbán András, Koczor Kálmán és Tálas Tamás. A vezetőség egyetlen kecskeméti tagjaként Bíró Máriát ismét a szövetség főtitkárává választották.

- Azonosak a céljaink: a kulturált borfogyasztás, a magyar borok népszerűsítése. A negyvennégy borrend persze elsősorban a saját, szűkebb környezetében dolgozik ezért, de fontosnak tartjuk, hogy összefogjunk, mert együtt még többet tehetünk a hazai nedűk érdekében. A magyar bor exportlehetőségei behatároltak, ezért sokunknak az a véleménye, hogy itthon kellene erősítenünk a marketinget, borutakat szervezni, fejleszteni a borturizmust, és megismertetni hazai fajtáinkat a külföldről idelátogatókkal is – nyilatkozta a Kecskeméri Lapoknak Bíró Mária.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr12717670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása