11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Szegedi Borfesztivál (10): Három pálinkaház

2012. május 17. - borfesztival

Az öt nap múlva kezdődő borfesztivált beharangozó sorozatunkban ma a pálinkafőzdéken a sor.

A jó magyar pálinka hosszúra nyúlt csipkerózsika-álomból valamikor az ezredfordulón ébredt fel, éledt újjá. Régi, kipróbált ivók jól emlékezhetnek a szúrós szagú, felcukrozott hulladék gyümölcsből 50-52 fokosra főzött kerítés szaggatókra, amik még a jobbak közé tartoztak a petróleum bűzös olcsóbb változatokhoz képest. S ezeket, hasonlóan az Unicum szocreál alfajához, csak hidegen merték felszolgálni.

Hála Istennek ez a világ elmúlt, s ha igazi jó, érett gyümölcsből párolt pálinkát akarunk ízlelgetni, akkor ma már 150 minőségi főzde termékeiből válogathatunk. Közülük hárman egészítik ki párlataikkal a borfesztivál bőséges kínálatát.

A cikk folytatása a www.elitbor.hu oldalon olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr714522909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása