Az öt nap múlva kezdődő borfesztivált beharangozó sorozatunkban ma a pálinkafőzdéken a sor.
A jó magyar pálinka hosszúra nyúlt csipkerózsika-álomból valamikor az ezredfordulón ébredt fel, éledt újjá. Régi, kipróbált ivók jól emlékezhetnek a szúrós szagú, felcukrozott hulladék gyümölcsből 50-52 fokosra főzött kerítés szaggatókra, amik még a jobbak közé tartoztak a petróleum bűzös olcsóbb változatokhoz képest. S ezeket, hasonlóan az Unicum szocreál alfajához, csak hidegen merték felszolgálni.
Hála Istennek ez a világ elmúlt, s ha igazi jó, érett gyümölcsből párolt pálinkát akarunk ízlelgetni, akkor ma már 150 minőségi főzde termékeiből válogathatunk. Közülük hárman egészítik ki párlataikkal a borfesztivál bőséges kínálatát.
A cikk folytatása a www.elitbor.hu oldalon olvasható.