11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Pocsék a borivók ízlése

2011. április 18. - borfesztival

A borivók többsége képtelen megkülönböztetni a gyenge minőségű, olcsó bort a hatszor annyiba kerülő, jó minőségű boroktól – mutatták ki kutatók.

A borivók többsége képtelen megkülönböztetni a gyenge minőségű, olcsó bort a hatszor annyiba kerülő, jó minőségű boroktól – mutatták ki kutatók.Az edinburgh-i tudományos fesztiválon megrendezett vak borkóstolásba 578 embert vontak be. Számos vörös- és fehérbort kóstoltattak velük, a Nagy-Britanniában öt fontnál – 1500 forint – kevesebbe kerülő boroktól egészen a 30 fontba – 9000 ezer forint – kerülő nedűkig. Azt kérték tőlük, mondják meg, melyik bor olcsó, melyik drága. A véletlenek törvénye alapján a pontos választ 50 százalékos arányban találhatták volna el.

A kutatókat meglepte, hogy a borkóstolás eredménye megegyezett ez utóbbival, ami azt bizonyítja, hogy a résztvevők csupán az íz alapján nem tudnak különbséget tenni minőség és minőség között, holott a kóstolt borok között voltak olyan drágább fajták is mint a Sauvignon Blanc, a Pinot Grigio, a Chardonnay, Shiraz vagy a Claret.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr382835702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shiatsu 2011.05.13. 13:02:40

"holott a kóstolt borok között voltak olyan drágább fajták is mint a Sauvignon Blanc, a Pinot Grigio, a Chardonnay, Shiraz vagy a Claret."

OMG! Ki tud leírni ekkora hülyeséget?!
süti beállítások módosítása