11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

A Magyar Bor Akadémia új elnökséget választott

2009. október 15. - borfesztival

A Magyar Bor Akadémia új elnökséget választott
2009. október 14. 19:46

 
MNO - PK
Új elnökséget választott keddi tisztújító közgyűlésén a Magyar Bor Akadémia – közölte szerdán a vezetőtestület.

Az akadémia új elnöke Kállay Miklós lett, főtitkárrá pedig Zilai Zoltánt választották. Az elnökség tagjai: Lelkes Lajos, Niszkács Miklós és Zelnik József alelnökök, valamint Arnold Mihály kincstárnok. Az új elnökség megvitatta a magyar borászatot érintő, az elmúlt időszakban felszínre került anomáliákat.

A Magyar Bor Akadémia továbbra is ragaszkodik az alapszabályban foglalt, az akadémia működését meghatározó alapelvek, a minőség, hitelesség és tisztesség töretlen érvényesüléséhez. Ennek alapján az akadémia elítél minden, a borral kapcsolatos jogszabálysértést, szabálytalanságot és visszaélést. Az akadémia különösen elvárja tagjaitól, hogy a borral kapcsolatos írott és íratlan szabályokat betartsák.

Az akadémia fontosnak tartja továbbá a szabályok betartásának ellenőrzését, és az arányosság, valamint a méltányosság elvének érvényesítését is, ugyanúgy, mint a közvélemény hiteles és szakszerű tájékoztatását. Ez utóbbi érdekében az akadémia kész szakmai állásfoglalásokat kialakítani, vagy ilyenek elkészítésében közreműködni.

A Magyar Bor Akadémia kifejezi meggyőződését, hogy a magyar borászok és borászatok döntő többsége szakmai elhivatottsággal és a szabályokat betartva végzi munkáját. Teszi ezt annak érdekében, hogy a fogyasztók asztalára megfelelő minőségű, tisztességesen előállított és a szükséges ellenőrzések után hitelesített magyar bor kerüljön – tartalmazza a közlemény.

Korábban a sajtóban is megjelent, az országos hírű egri Vincze borászat által vizsgálatra beküldött mintában a Borminősítési Igazgatóság a természetesnél több mint kétszer több glicerint talált. Ezért a borászatot 30 napra bezáratta.

Az eredti cikk a Magyar Nemzet Online oldallán itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr581451860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása