11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Szőlészeti és borászati intézetet hoznak létre

2009. december 03. - borfesztival

Szőlészeti és borászati intézetet hoz létre a szőlészeti-borászati oktatás és kutatás hagyományosan jó színvonalának további emelése érdekében a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) 2010. január 1-jével – közölte az egyetem szerdán az MTI-vel.

Az intézet vezetésével – átmeneti időre – Kállay Miklós egyetemi tanárt bízta meg az egyetem rektora. A döntést az egyetemhez két éve tartozó Kecskeméti Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet felhalmozott veszteségével indokolta közleményében a BCE. A Kecskeméti Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet két éve tartozik a Budapesti Corvinus Egyetemhez, eredetileg is az volt a cél, hogy a borvidéken ellátott tanácsadási, bor- és talajminősítési feladatokkal párhuzamosan, az egyetemen folyó szőlészeti és borászati oktatást és kutatást is szolgálja.

Folytatás az mno.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr561570718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása