11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Ez a merlot lett a Magyar Tudományos Akadémia bora

2010. február 22. - borfesztival

riás vörösborok közül a szekszárdi Tüske Pince 2007-es évjáratú merlotja lett a Magyar Tudományos Akadémia Bora - írja a teol.hu.

A középkategóPince 2007-es évjáratú merlotja lett a Magyar Tudományos Akadémia Bora.

 

Idén második alkalommal rendezték meg az MTA Országos Minősített Borversenyét, melyre hatvan borászatból 180 mintát küldtek be. A  borverseny nyerteseit öt kategóriában választotta ki a neves szakemberekből álló zsűri. A felső kategóriás fehérborok között a Mátraaljai borvidék hárslevelűje győzedelmeskedett, a felső kategóriás vörösborok közül Tiffán Ede és Zsolt bora, a középkategóriás fehérborok versenyén a badacsonyi Váli Borászat bora lett az első, míg a középkategóriás vörösborok közül a szekszárdi Tüske Pince borát ítélték a legjobbnak.

A pincészet tulajdonosa, Halmai Csaba elmondta, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy bekerülhetett a legjobbak közé. Az ötödik kategóriában a desszert borok versenyeztek, melynek első díját a tokaji Úri Borok Pincészete nyerte el. Szekszárdról egyébként több borász is küldött a versenyre mintát, közülük még szép helyezést ért el a Takler Pincészet három nedűje, valamint a szekszárdi Ferenczi Szőlőbirtok egyik bora.

 

 

Bookmark and Share

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr791780250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása