11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Az Irsai Olivér tetszett leginkább a franciáknak a párizsi borkóstolón

2011. február 24. - borfesztival

Két nap alatt több ezer francia vendég kóstolta meg a magyar borokat azon a párizsi mezőgazdasági kiállításon, amelyen szinte a világ valamennyi meghatározó bortermelő nemzete is ott van.

A meglehetősen lokálpatrióta franciák tetszését elsősorban azok a magyar borok nyerték el, amelyekhez hasonlók a francia pincészetekben nem készülnek, ezek igazi különlegességknek számítanak a borhoz értő franciáknak.

Varga szerint sokan csak vörösbort szeretnének kóstolni, de a legtöbben a speciális magyar fajtákra is kíváncsiak– értékelte a bemutatót Varga Bálint, a Varga Pincészet vezetője. „A legnagyobb sikereket a hungarikum Irsai Olivérrel aratjuk, ami behízelgő, intenzív, parfümös illatával és friss, könnyed stílusával meghódítja a zömében francia látogatókat” – nyilatkozta a pincészet közleménye szerint Varga. A pincészer vezetője szerint az ínyencek kedvelik 2008-as évjáratú, palackos érlelésű Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizlingjüket is.

A 2010-es friss, üde rozék enyhe szénsavassága ugyanakkor gyakran meghökkenti az érdeklőket, mert míg a magyar fogyasztó igényli, hogy egy rozébor frissességét egy kis szénsavval feldobjuk, a franciák a csendes, buborékmentes rozékhoz szoktak hozzá – állítja Varga. Tapasztalataik szerint az olyan világszerte ismert magyar „borbrandek” mint a Tokaji vagy az Egri Bikavér mellett a friss, könnyű és gyümölcsös fehér- és rozéborok és az olyan jellegzetes magyar fajták, mint az Olaszrizling, az Irsai és a Furmint vihetik sikerre a magyar borászatokat az exportpiacokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr352686952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása