11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

A fehérborok ideje jön?

2011. március 07. - borfesztival

Vörös vagy fehér? A borvilág divatja folyamatosan változik, és úgy tűnik, a sikeres és sikkes vörös helyét a fehér veszi át. Erre az egriek is figyelnek.

Változik a borvilág divatja, éppen úgy, mint a párizsi vagy a milánói kifutók világában, azzal a különbséggel, hogy ott nem telt és savas vöröset, hanem sikkes kis ruhakölteményeket vonultatnak fel slank szőkék és kívánatos barnák.

De félretéve a könnyed hasonlatot: a bor is érzékeny a divat változásaira, és míg korábban a vörösbort keresték a legtöbben, ma már a fehérbor talál a legtöbb hódolóra és persze vevőre. Ez pedig egy olyan fordulat, amelyet az egri bortermelők sem vehetnek félvállról.

Az egri borvidéken 59 szőlőfajtát tartanak nyilván, de egyesek szerint ez nagyon sok, és a kevesebb több lenne, azaz a mennyiség helyett a minőségre kellene több figyelmet szentelni. A kiélezett borversenyben csak a legjobb borokat jegyzik és persze veszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr992717662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása