11 nap borünnep

XXI. Szegedi Borfesztivál

Mesterek találkoztak - Igazi ünnepi borok teremnek a legkisebb borvidéken

2009. november 28. - borfesztival

Somló-hegy - Az év egyik legrangosabb szakmai eseménye a Tornai Pincészet András-napi bormester találkozója, melyet pénteken szerveztek meg.

Az ünnepre a megye legnevesebb borászait hívták meg, akiknek a Budapesti Corvinus Egyetem és a Dunántúl két szőlészeti és borászati kutatóintézetének szakemberei tartottak előadásokat. A szakmai programot dr. Jánky Ferenc, a Corvinus Egyetem docense vezette, aki a Somlói borokat jól ismeri, évek óta a vezeti az itteni nagy borversenyeket.

Megítélése szerint az utóbbi években sokat javult a bor minősége hazánk legkisebb borvidékén. Ennek többféle oka van, részben az, hogy egyre több nagyobb gazdaság alakult ki, másrészt pedig az országban elsők között dolgozták ki az eredetvédelmi a szábályzatukat, amivel vissza akarják szerezni a régi pozíciójukat.

Folytatás a naplo.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://borfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr911559127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása